Hopp til innhold

Velkommen til Aviation Safety Week

Illustrasjon for Aviation Safety Week

Aviation Safety Week 2024 arrangeres av Luftfartstilsynet i samarbeid med Avinor AS, Pilotforbundet og Norges Luftsportsforbund (NLF). Arrangementet vil i år, som i fjor, finne sted i uke 46, og de fysiske delene av programmet arrangeres på Gardermoen. Denne uken vil vi fokusere på å fremme sikker, samfunnsnyttig og bærekraftig luftfart.

Velkommen til årets Aviation Safety Week 2024, som finner sted fra 11. til 17. november. Aviation Safety Week er fullpakket med fysiske og digitale arrangementer som er nyttige for alle som opererer i luftfarten.

Aviation Safety Week blir forkortet ASW og er et konsept vi først startet med i fjor for å skape en felles møteplass for små og store aktører i luftfarten. Under denne uken ønsker vi å diskutere, drøfte og dele erfaringer rundt flere temaer som er aktuelle for ulike luftfartsorganisasjoner, privatpersoner, samt store og mindre aktører.

 I år vil de fysiske arrangementene finne sted på Radisson Hotel & Conference, Oslo Airport.

Program og påmelding

Aviation Safety Week 2024 sparkes i gang med en webinarer og podkaster som er helt gratis og tilgjengelige for alle.

Mandag 11. og tirsdag 12. november

  • Webinar: Overgang til 8,33 kHz radiokanalseparasjon – essensiell informasjon for alle operatører.
  • Webinar: Elektroniske verktøy i cockpit – en introduksjon til nye teknologier for økt sikkerhet.
  • Podkaster:
    • VTOL – Pop eller flopp? – vurdering av fremtidens vertikale luftfart.
    • Flypassasjer fra helvete – hva man kan lære av utfordrende passasjeropplevelser?
    • GPS-forstyrrelser – Hva skjer, og hva innebærer dette? – et høyaktuelt tema.

Onsdag 13. november

Den fysiske delen av uken begynner med konferansen Flysikkerhet i ikke-kontrollert luftrom, som finner sted på Radisson Hotel & Conference Centre, Oslo Airport. 

Torsdag 14. november

SID-konferansen (Sikker integrering av droner) står i sentrum denne dagen, med fokus på hvordan man på en trygg måte kan integrere droner i dagens luftrom. Dette arrangementet er et must for droneoperatører og andre som jobber med ubemannede luftfartøy.

I tillegg vil det på torsdagen arrangeres GA flysikkerhetsforum, Flysikkerhetsforum for innlands helikoptersikkerhet og første dag av kontrollantseminar for de som er påmeldt eller invitert.

Fredag 15. november

Kontrollantseminaret (som allerede er fullbooket) fortsetter med sin andre dag og deltakerne i Samarbeidsforum for innlands helikoptersikkerhet møtes. I tillegg skal det denne fredagen etableres et flysikkerhetsforum for droneoperatører

Helgens høydepunkt: GA-konferansen

Lørdag 16. og søndag 17. november avsluttes uken med den tradisjonelle GA-konferansen, som samler general aviation-miljøet for å diskutere aktuelle saker og fremtidige sikkerhetsutfordringer. Denne konferansen er åpen for alle som ønsker å delta, med egen påmelding hos NLF.

Aviation Safety Week er ikke bare en uke med arrangementer – det er en mulighet til å forme fremtiden for norsk luftfart. Sammen med operatører, organisasjoner og enkeltpersoner som deler en felles interesse for sikkerhet, jobber vi for en tryggere, mer effektiv og bærekraftig luftfart.

Vi ser frem til å møte deg, og sammen kan vi sørge for at flysikkerheten i Norge fortsetter å være i verdensklasse. Sørg for å melde deg på arrangementene i tide, og bli med på reisen mot en tryggere luftfart for alle.

For mer informasjon om påmelding og detaljert program,  se nettsidene for Aviation Safety Week.

Sist oppdatert: 07.10.2024